EduXchange.NL

Chinese Economy and Society

5000MCHESN
Taal en cultuur

Over deze minor

De stormachtige ontwikkelingen in China van de laatste jaren hebben geleid tot een grote belangstelling voor China. Er is vrijwel geen land, regio, sector of specialisatie waar China niet een rol in speelt. Het BA programma Chinastudies van de faculteit Geesteswetenschappen is gebaseerd op kennis van de Chinese talen en culturen, waarin de “talige component” een grote rol speelt. De minor Chinese Economy and Society is opgezet om tegemoet te komen aan de student die algemeen geïnteresseerd is in China en die wil weten wat de Chinese ontwikkeling betekent voor zijn/haar vakgebied en loopbaan. Als keuzemogelijkheid kan men daarnaast een basiscursus Chinees volgen.

De minor Chinese Economy and Society staat expliciet open voor studenten vanuit verschillende disciplines en faculteiten met belangstelling voor de Chinese economie, maatschappij en politiek. Het doel van de minor ChES is in de eerste plaats studenten inzicht te verschaffen in de diverse facetten van de Chinese economie en maatschappij aan de hand van diverse thema’s die variëren van de transitie naar een markteconomie, de economische geografie, de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, de moderne Chinese geschiedenis, de macro-economie, consumentisme en internationale relaties en handel.

Het programma is met name verbredend voor die studenten die in hun hoofdvakstudie op geen enkele wijze in aanraking komen met studieonderdelen op het terrein van China. Het programma is interdisciplinair omdat docenten vanuit diverse disciplines (economie, politicologie, antropologie, sociologie, recht, internationale relaties) er in samenwerken, maar ook omdat de onderwerpen die aan bod komen niet specifiek aan één discipline zijn gebonden.

Goed om te weten

Deze minor wordt alleen aangeboden als een pakket van 30 EC dat gevolgd kan worden gedurende een geheel academisch jaar, waarbij studenten 15 EC per semester volgen

Link naar meer informatie

Als er nog iets onduidelijk is, kijk even naar de FAQ van Leiden University.

Aanbod

 • Startdatum

  1 september 2024

  • Einddatum
   5 juli 2025
  • Periode *
   Minor heel studiejaar
  • Locatie
   Leiden
  • Voertaal
   Engels
  • Inschrijven tussen
   15 mei, 13:00 - 4 jul 2024
Dit aanbod is geldig voor studenten van Erasmus University