EduXchange.NL

Universiteit UtrechtOrganization logo: 21PD

Hallo!

De Universiteit Utrecht (UU) biedt via eduXchange.nl cursussen aan studenten van Eindhoven University of Technology (TU/e) en Wageningen University & Research (WUR) aan. Samen met het UMC Utrecht vormen deze instellingen de EWUU alliantie.

Deze pagina geeft antwoord op vragen over roostering en het volgen van een cursus aan de UU. Heb je een vraag die hieronder niet beantwoord wordt? Neem dan contact op met het studiepunt van de faculteit die de cursus verzorgt.

Wil je een cursus volgen die niet op EduXchange staat? Kijk dan op de pagina Bijvakken en contractonderwijs.

Roostering

Elke universiteit heeft een eigen academische kalender, met bijbehorende start- en einddata van cursussen en examenperiodes. Deze informatie wordt bijgehouden op de website van de universiteit. Zie hier de academische kalender van de UU.

Wil je weten in welk timeslot een cursus wordt gegeven? Kijk dan in de cursuscatalogus van de UU. Hier vind je het timeslotmodel dat uitlegt welke dag en tijd bij welk timeslot horen.

Elke universiteit heeft een eigen timeslotmodel. TU/e en de UU hanteren het A,B,C,D en E model, terwijl de WUR fulltime, ochtend- en middagcursussen heeft. De afbeelding hieronder laat de timeslots van TU/e, UU en WUR zien.

timeslots

We raden aan om met je studieadviseur voor de inschrijving te bespreken wat de mogelijkheden zijn om een cursus te volgen aan een andere universiteit en waar er ruimte is in je programma om dit te doen. Let op: als het nodig is om toestemming voor een cursus te vragen aan de examencommissie, dan is dat jouw verantwoordelijkheid als student.

Nee. Het krijgen van die toestemming is niet verplicht, je kunt je ook inschrijven zonder. Wil je dat het resultaat van de cursus meetelt voor je studieprogramma? Dan raden we je echter ten zeerste aan om wel vooraf toestemming te vragen aan je studieadviseur of examencommissie.

Neem contact op met de cursuscoördinator of de docent om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden om iets te regelen verschillen per opleiding.

De ontwerp van de cursus en verplichtingen rond aanwezigheid kunnen verschillen tussen cursussen. In het algemeen worden docenten aangemoedigd om online en hybride methodes te gebruiken om de tijd- en plaatsonafhankelijkheid van de cursus te vergroten. Informatie hierover kan je meestal vinden in de cursusbeschrijving. Staat de informatie hier niet? Neem dan contact op met de cursuscoördinator of docent voor meer informatie en zorg dat je vermeld dat je een student bent van de EWUU Alliantie.

Een cursus volgen en afronden aan Universiteit Utrecht

Na je registratie ontvang je een email met instructies over hoe je toegang kunt krijgen tot de digitale leeromgeving. Als je deze informatie niet hebt ontvangen, neem dan contact op met het studiepunt van de faculteit die de cursus verzorgt.

Alle universiteiten van de EWUU Alliantie bieden speciale voorzieningen aan voor studenten met een functiebeperking. Het kan echter per universiteit verschillen welke faciliteiten er worden aangeboden en wat de goedkeuringsprocedure is. Meer informatie over de mogelijkheden vind je op onze studentenwebsite. Let op: het goedkeuren van verzoeken kan tijd kosten. We adviseren je daarom om zo snel mogelijk na inschrijving contact op te nemen.

Dit kan per opleiding verschillen. We adviseren je om contact op te nemen met de coördinator of docent van de cursus die je wilt volgen om te vragen hoe het werkt.

De resultaten die je haalt worden automatisch doorgestuurd naar je eigen universiteit, daar hoef jij dus niks voor te doen. Of een resultaat meetelt voor je diploma hangt af van of je toestemming hebt gekregen voor het volgen van de cursus. We raden je aan die toestemming aan te vragen voordat je aan een cursus begint.