EduXchange.NL

Erasmus Universiteit RotterdamOrganization logo: 21PE

Hallo!

Deze pagina is er om je te helpen met vragen over het volgen van een minor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mocht je vragen hebben die niet in deze FAQ worden beantwoord, kijk dan op eur.nl/minor.

Toelating

Specifieke toelatingseisen staan toegelicht in de beschrijving van elke minor hier op eduXchange. Daar staat ook of het om een selectieminor of een niet-selectie minor gaat. Let er daarnaast op, dat sommige opleidingen maar een beperkte keuze toestaan. Dit verschilt per universiteit en per opleiding. Hoe dit werkt, en wanneer je het beste toestemming kunt vragen van je examencommissie, wordt uitgelegd op de minorwebsite van je eigen universiteit. Kijk op minorwebsite Leiden, minorwebsite Delft of minorwebsite Erasmus.

Aanmelden en uitschrijven

Dit jaar gaat aanmelden voor studenten van de universiteiten van Delft, Leiden en Erasmus voor het eerst via eduXchange.

Zorg dat je eerst een eduID aanmaakt. Hoe dat gaat zie je in de video eduID aanmaken en de Handleiding eduID aanmaken (PDF). Maak je eduID aan vóór de aanmelddatum. Het kan al vandaag en kost je slechts 5 minuten.

Als de aanmelding geopend is, kun je je via een aantal eenvoudige stappen op EduXchange aanmelden. Hoe dat gaat, kun je zien in deze video Aan de slag met eduXchange, en in de Handleiding Aan de slag met eduXchange (PDF).

Voor een selectieminor vind je de selectiecriteria in de minorbeschrijving. Voor een niet-selectieminor is de aanmelding op volgorde van binnenkomst: wie het eerst komt, het eerst maalt.

De inschrijfperiode voor een minor is afhankelijk van de minor die je wilt volgen. Kijk goed naar de inschrijftermijn rechts van de minorbeschrijving op eduXchange. Meer informatie over de na-aanmeldperiodes vind je terug op de minor website van je eigen universiteit (Leiden, Delft of Erasmus).

Als veel studenten zich tegelijkertijd voor een minor willen inschrijven, kom je na het klikken op ‘Aanmelden’ in een wachtrij. Je ziet hoeveel wachtenden er nog voor je zijn en hoe lang je wacht- tijd is.

Ben jij aan de beurt, dan heb je 10 minuten om je met je eduID aan te melden. Doe je dit niet binnen 10 minuten, dan vervalt je plek in de rij. Is de minor vol, dan kun je direct doorgaan met de aanmelding voor een andere minor. Zie ook in de video hoe het werkt.

Afmelden kan niet via eduXchange. Daarvoor moet je zijn bij de universiteit waar je je voor een minor hebt ingeschreven. Heb je besloten om geen minor aan de EUR te volgen en wil je je uitschrijven? Dit kan je voor EUR-minoren tot en met 31 augustus zelf in OSIRIS Student regelen.

Na 31 augustus moet je hiervoor contact opnemen met de centrale minorcoördinatie, via de FAQ’s in ASK Erasmus. Geef in je bericht duidelijk aan wat je studentnummer is en voor welke minor je je wilt uitschrijven. Verwerking kan tot 5 werkdagen duren.

Roostergegevens

Het rooster verschilt per faculteit en soms per opleiding. Op de EUR wordt het rooster eind juli/begin augustus bekend gemaakt. Via courses.eur.nl kan je precies zien wat het rooster voor een minor is. Realiseer je verder dat een minor fulltime is, dus dat je er geen andere vakken naast kunt volgen. Tot slot goed om op te letten: een enkele minor loopt door in het 2e semester: als dat het geval is, vind je dat ook in de minorbeschrijving.

Vrijwel alle EUR-minoren vinden plaats in de eerste tien weken van het collegejaar, de precieze startdatum kan verschillen, dit staat duidelijk vermeld in de minorbeschrijving.

Staat je vraag er niet bij?

Onderaan de minorbeschrijving op eduXchange vind je de contactgegevens van de coördinator van de minor.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op andere vragen op eur.nl/minor.