EduXchange.NL

Wageningen UniversityOrganization logo: 21PI

Hallo!

Wageningen University & Research biedt via eduXchange.nl cursussen aan studenten van Eindhoven University of Technology en Universiteit Utrecht. Samen met het UMC Utrecht vormen deze instellingen de EWUU alliantie.

Deze pagina geeft antwoord op vragen over roostering en het volgen van een vak aan Wageningen University. Heb je een vraag die hieronder niet beantwoord wordt? Neem dan contact op met ssc@wur.nl voor praktische zaken. Voor cursusspecifieke informatie kan je contact opnemen met de studieadviseur voor externe studenten edith.rasch@wur.nl.

Als je een cursus wilt volgen die niet op EduXchange staat, kijk dan op de pagina Bijvakstudenten.

Roostering

Elke universiteit heeft een eigen academische kalender met verschillende start- en einddata van cursussen en examenperiodes. Deze informatie wordt bijgehouden op de eigen websites van de universiteiten. Zie hier de academische kalender van Wageningen University.

Wil je weten in welk timeslot een cursus wordt gegeven? Kijk dan in de onderwijscatalogus van Wageningen University. Hier vind je meer informatie over het plannen van cursussen.

Elke universiteit heeft een eigen tijdslotmodel. TU/e en UU hanteren het A,B,C,D en E model, terwijl WUR fulltime, ochtend en middagcursussen heeft. De afbeelding hieronder laat de timeslots van TU/e, UU en WUR zien.

timeslots

We raden aan om met je studieadviseur voor de inschrijving te bespreken wat de mogelijkheden zijn om een cursus te volgen aan een andere universiteit en waar er ruimte is in je programma om dit te doen. Let op: als het nodig is om toestemming te vragen aan de examencommissie is het jouw verantwoordelijkheid als student om dit te regelen.

Nee. Je kunt je inschrijven zonder toestemming, dit is niet verplicht. Wil je dat het resultaat van de cursus meetelt voor je studieprogramma? Dan raden we je echter ten zeerste aan om wel vooraf toestemming te vragen aan je studieadviseur of examencommissie.

Neem contact op met de cursuscoördinator of de docent om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden om iets te regelen verschillen per universiteit.

De ontwerp van de cursus en verplichtingen rond aanwezigheid kunnen verschillen tussen cursussen. In het algemeen worden docenten aangemoedigd om online en hybride methodes te gebruiken om de tijd- en plaatsonafhankelijkheid van de cursus te vergroten. Informatie hierover kan je meestal vinden in de cursusbeschrijving. Staat de informatie hier niet? Neem dan contact op met de cursuscoördinator of docent voor meer informatie en zorg dat je vermeld dat je een student bent van de EWUU Alliantie.

Een cursus volgen en afronden aan Wageningen University

Na je registratie ontvang je een email met instructies over hoe je toegang kunt krijgen tot de digitale leeromgeving. Als je deze informatie niet hebt ontvangen, neem dan contact op met een van de bovenstaande e-mailadressen.

Alle universiteiten van de EWUU Alliantie bieden speciale voorzieningen aan voor studenten met een functiebeperking. Het kan echter per universiteit verschillen welke faciliteiten er worden aangeboden en wat de goedkeuringsprocedure is. Studenten met een goedgekeurde standaardaccommodatie (dyslexie/ADD/ADHD/ASS) die van TU/e naar WUR gaan en andersom, gebruiken deze toekenningsbrief als ondersteunend document bij de gaststelling bij het aanvragen van speciale voorzieningen.

Meer informatie vind je op de pagina Studeren met een functiebeperking.

Let op: het aanvragen van speciale voorzieningen kan tijd kosten. We adviseren je daarom om zo snel mogelijk na je inschrijving contact op te nemen.

Een student die ingeschreven is voor een cursus, wordt automatisch aangemeld voor alle onderwijsvormen en het tentamen.

De cijfers die je haalt bij het volgen van de cursus worden verstuurd naar je eigen instelling. Of een resultaat meetelt voor je diploma hangt af van de benodigde toestemmingen van je examencommissie. We raden je aan deze toestemming te regelen voordat je cursus begint.