Technische Universiteit EindhovenOrganization logo: 21PG

Hallo!

Eindhoven University of Technologie (TU/e) biedt via eduXchange.nl cursussen aan studenten van Universiteit Utrecht (UU) en Wageningen University & Research (WUR) aan. Samen met het UMC Utrecht vormen deze instellingen de EWUU alliantie.

Deze pagina geeft antwoord op vragen over roostering en het volgen van een cursus aan de TU/e. Wordt je vraag hieronder niet beantwoord? Neem dan contact op met esa@tue.nl.

Wil je een cursus volgen die niet op EduXchange staat? Kijk dan op de pagina Studentadministratie.

Roostering

Elke universiteit heeft een eigen academische kalender, met bijbehorende start- en einddata van cursussen en examenperiodes. Deze informatie wordt bijgehouden op de website van de universiteit. Zie hier de academische kalender van de Eindhoven University of Technology.

Wil je weten in welk timeslot een cursus wordt gegeven? Kijk dan in de cursuscatalogus van de TU/e. Hier vind je meer informatie over het timeslot model van de TU/e.

Elke universiteit heeft een eigen timeslotmodel. TU/e en de UU hanteren het A,B,C,D en E model, terwijl de WUR fulltime, ochtend- en middagcursussen heeft. De afbeelding hieronder laat de drie modellen zien.

timeslots

We raden aan om voor de inschrijving met je studieadviseur te bespreken wat de mogelijkheden zijn om een cursus te volgen aan een andere universiteit en waar er ruimte is in je programma om dit te doen. Let op: als het nodig is om toestemming te vragen aan de examencommissie is het jouw verantwoordelijkheid als student om dit te regelen.

Nee. Je kunt je inschrijven zonder toestemming, dit is niet verplicht. Wil je dat het resultaat van de cursus meetelt voor je studieprogramma? Dan raden we je echter ten zeerste aan om wel vooraf toestemming te vragen aan je studieadviseur of examencommissie.

Neem contact op met de cursuscoördinator of de docent om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden om iets te regelen verschillen per universiteit. Bij TU/e zijn er momenteel beperkingen om iets te regelen in deze situatie.

De ontwerp van de cursus en verplichtingen rond aanwezigheid kunnen verschillen tussen cursussen. In het algemeen worden docenten aangemoedigd om online en hybride methodes te gebruiken om de tijd- en plaatsonafhankelijkheid van de cursus te vergroten. Informatie hierover kan je meestal vinden in de cursusbeschrijving. Staat de informatie hier niet? Neem dan contact op met de cursuscoördinator of docent voor meer informatie en zorg dat je vermeld dat je een student bent van de EWUU Alliantie.

Een cursus volgen en afronden aan Eindhoven University of Technology

Na je registratie ontvang je een email met instructies over hoe je toegang kunt krijgen tot de digitale leeromgeving. Als je deze informatie niet hebt ontvangen, neem dan contact op met het bovenstaande e-mailadres.

Alle universiteiten van de EWUU Alliantie bieden speciale voorzieningen aan voor studenten met een functiebeperking. Het kan echter per universiteit verschillen welke faciliteiten er worden aangeboden en wat de goedkeuringsprocedure is. Studenten met een goedgekeurde standaardaccommodatie (dyslexie/ADD/ADHD/ASS) die van TU/e naar WUR gaan en andersom, gebruiken deze toekenningsbrief als ondersteunend document bij de gaststelling bij het aanvragen van speciale voorzieningen.

Meer informatie vind je hier: Extra ondersteuning tijdens je studie.

Let op: het aanvragen van speciale voorzieningen kan tijd kosten. We adviseren je daarom on zo snel mogelijk na je inschrijving contact op te nemen.

Een student die ingeschreven is voor een cursus, wordt automatisch aangemeld voor alle onderwijsvormen en het tentamen.

De cijfers die je haalt bij het volgen van de cursus worden verstuurd naar je eigen instelling. Of een resultaat meetelt voor je diploma hangt af van de benodigde toestemmingen van je examencommissie. We raden je aan deze toestemming te regelen voordat je cursus begint.