Journalistiek en Nieuwe Media

5000JNMEN
Language and culture

About this minor

Schrijven, fotograferen, twitteren, interviewen, filmen, researchen, vloggen, factchecken – als moderne journalist moet je het allemaal kunnen. En in de minor Journalistiek en Nieuwe Media komt het allemaal aan bod. Een groot deel van de minor is een kennismaking met de journalistieke praktijk. Je leert allerlei vaardigheden die nodig zijn om verhalen te maken en op een aantrekkelijke manier te vertellen. Met alle mogelijke middelen: van teksten tot video’s , van infographics tot podcasts. Altijd met de bedoeling om mensen van alle rangen en standen te informeren. Publieksgericht publiceren dus.

Daarnaast is er aandacht voor relevante theorieën, onderzoeken en debatten over de journalistiek. Welke taak hebben journalisten in de samenleving? Welke professionele standaarden en ethische richtlijnen spelen een rol in de journalistiek? Hoe zorgen journalisten voor betrouwbare berichtgeving?

Kers op de taart is de mogelijkheid om een stage te lopen op een echte redactie, zodat je je eerste werkervaring kan opdoen in de journalistieke praktijk.

Good to know

 • Omvang 30 EC (verdeeld over 2 semesters).
 • Het succesvol afronden van de minor Journalistiek en Nieuwe Media geeft je een uitstekende kans om toegelaten te worden tot de Masterspecialisatie Journalistiek en Nieuwe Media. Een eventuele toelating hangt af van je motivatie en competenties. Meer informatie over de master is hier te vinden. Zie voor meer informatie over de minor de link hieronder.

Link to more information

If anything remains unclear, please check the FAQ of Leiden University.

Offering(s)

 • Start date

  1 September 2024

  • Ends
   5 July 2025
  • Term *
   Minor academic year
  • Location
   Leiden
  • Instruction language
   Dutch
  Enrolment period closed
These offerings are valid for students of TU Delft