Educatieve minor

7000MEDM

About this minor

Deze pagina is in bewerking, kleine wijzigingen in de beschrijvingen van de studieonderdelen kunnen nog doorgevoerd worden.

Let op: de aanmeldprocedure verloopt niet via eduXchange.

De aanmelddeadlines (1 mei 2024 / 1 november 2024) en aanmeldprocedure wijken af van de reguliere inschrijvingsprocedure voor minoren van de Universiteit Leiden. Lees de informatie op de ICLON-website over de startmomenten, aanmelddeadlines en aanmeldingsprocedure goed door. We kunnen bij aanmelding na de aanmelddeadlines niet garanderen dat je geplaatst kunt worden en kunt starten met de Educatieve minor. Voor sommige vakken is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; plaatsing gebeurt op volgorde van binnenkomst. Heb je interesse in het profiel World Teachers Programme? dan kun je dit op het aanmeldfomulier kenbaarmaken.

Omschrijving

Zit je in het derde jaar van je bacheloropleiding en overweeg je om leraar in het voortgezet onderwijs te worden? Dan is de Educatieve minor wellicht wat voor jou! Na het succesvol afronden van de Educatieve minor én je vakbachelor haal je een beperkte tweedegraads bevoegdheid. Hiermee ben je gekwalificeerd om les te geven in jouw vakgebied in de onderbouw van havo/vwo en het vmbo-t.

De Educatieve minor is een traject van 30 EC, een halfjaar studie in voltijd (start tweemaal per jaar) of een jaar studie in deeltijd (start alleen in augustus/september). Na afronding van de Educatieve minor kom je in aanmerking voor een verkort traject van 30 EC van de eerstegraads lerarenopleiding (let op: je moet wel aan de toelatingseisen voldoen).

De Educatieve minor is gekoppeld aan de (wettelijke) startbekwaamheidseisen die gelden voor deze beperkte tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Het programma is inhoudelijk dan ook afgeleid van deze bekwaamheidseisen en is verbredend en interdisciplinair: vakinhoudelijke kennis wordt gekoppeld aan vakdidactische kennis en aan toepassing daarvan in de schoolpraktijk. Ook pedagogische en groepsdynamische kennis zoals die worden toegepast in de schoolpraktijk komen aan bod. Een stage op een school voor voortgezet onderwijs maakt vanzelfsprekend deel uit van het traject. De stageplaatsen worden door het ICLON geregeld. Wil je zelf een stageplaats regelen en voordragen? Lees dan hier de voorwaarden.

Good to know

Voor meer informatie klik op de onderstaande link.

Link to more information

  • Credits
    ECTS 30
  • Level
    undefined
If anything remains unclear, please check the FAQ of Leiden University.
There are currently no offerings available