Technische Universiteit DelftOrganization logo: 21PF

Hallo!

Deze pagina is er om je te helpen met vragen over het volgen van een minor aan de TU Delft. Mocht je vragen hebben die niet in deze FAQ worden beantwoord, kijk dan op tudelft.nl/minor.

Toelating

Specifieke toelatingseisen staan toegelicht in de beschrijving van elke minor hier op eduXchange. Daar staat ook of het om een selectieminor of een niet-selectie minor gaat. Let er daarnaast op, dat sommige opleidingen maar een beperkte keuze toestaan. Dit verschilt per universiteit en per opleiding. Hoe dit werkt, en wanneer je het beste toestemming kunt vragen van je examencommissie, wordt uitgelegd op de minorwebsite van je eigen universiteit. Kijk op minorwebsite Leiden, minorwebsite Delft of minorwebsite Erasmus.

Aanmelden en uitschrijven

Dit jaar gaat aanmelden voor studenten van de universiteiten van Delft, Leiden en Erasmus voor het eerst via eduXchange.

Zorg dat je eerst een eduID aanmaakt. Hoe dat gaat zie je in de video eduID aanmaken en de Handleiding eduID aanmaken (PDF). Maak je eduID aan vóór de aanmelddatum. Het kan al vandaag en kost je slechts 5 minuten.

Als de aanmelding geopend is, kun je je via een aantal eenvoudige stappen op EduXchange aanmelden. Hoe dat gaat, kun je zien in deze video Aan de slag met eduXchange, en in de Handleiding Aan de slag met eduXchange (PDF).

Voor een selectieminor vind je de selectiecriteria in de minorbeschrijving. Voor een niet-selectieminor is de aanmelding op volgorde van binnenkomst: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Voor selectieminoren kun je je aanmelden tussen 2 april, vanaf 13 uur en 15 april.

Voor niet-selectieminoren kun je je aanmelden tussen 15 mei, vanaf 13 uur en 31 augustus. In de maand mei hebben de drie universiteiten plaatsen gereserveerd voor studenten van de partners. De aanmeldperiode staat vermeld bij de minoromschrijving. De aanmeldperiode voor joint minors (niet-selectie) verschilt. Meer informatie over de aanmeldperiodes vind je terug op de minor website van je eigen universiteit (Leiden, Delft of Erasmus).

Als veel studenten zich tegelijkertijd voor een minor willen inschrijven, kom je na het klikken op ‘Aanmelden’ in een wachtrij. Je ziet hoeveel wachtenden er nog voor je zijn en hoe lang je wacht- tijd is.

Ben jij aan de beurt, dan heb je 10 minuten om je met je eduID aan te melden. Doe je dit niet binnen 10 minuten, dan vervalt je plek in de rij. Is de minor vol, dan kun je direct doorgaan met de aanmelding voor een andere minor. Zie ook in de video hoe het werkt.

Uitschrijven kan niet via eduXchange. Daarvoor moet je zijn bij de universiteit waar je je voor een minor hebt ingeschreven. Ben je ingeschreven voor een minor bij de TU Delft, ga dan naar minorwebsite Delft om te zien hoe je dit kunt doen.

Lukt het niet om jezelf uit te schrijven, neem dan contact op met de TU Delft via de veel gestelde vragen pagina op de minorwebsite. Vermeld duidelijk je TU Delft studentnummer, je naam en de minor waarvoor jij je wilt uitschrijven. Verwerking kan tot 5 werkdagen duren.

Roostergegevens

Bekijk allereerst in de minorbeschrijving wat de start- en einddatum zijn. Vrijwel alle minoren vinden plaats in het eerste semester, maar in welke week het semester begint en eindigt, dat kan verschillen. Realiseer je verder dat een minor fulltime is, dus dat je er geen andere vakken naast kunt volgen. Tot slot goed om op te letten: een enkele minor loopt door in het 2e semester: als dat het geval is, vind je dat in de minorbeschrijving.

De academische jaarindeling is een grove indeling van het studiejaar op de TU Delft. Kijk voor meer informatie op, de academische jaarindeling van TU Delft.

Kijk voor een indeling van de onderwijsblokken en het rooster op de roosterpagina van TU Delft.

Staat je vraag er niet bij?

Op eduXchange onder het kopje ‘goed om te weten/good to know’ of onderaan de minorbeschrijving, vind je de contactgegevens van de coördinator van de minor.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op andere vragen op tudelft.nl/minor.