Help

Hallo!

Deze pagina helpt je bij vragen over oriëntatie en inschrijving via eduXchange.nl.
Informatie over toelating, roosters en het volgen van de cursus of minor is te vinden via de FAQ-pagina's van de deelnemende instellingen.

Oriëntatie op eduXchange

Je kunt cursussen en minoren vinden van de zes Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs die op dit moment deelnemen.

Iedereen kan de cursussen en minoren op eduXchange bekijken. De mogelijkheid om je via eduXchange in te schrijven is alleen beschikbaar voor studenten van de deelnemende instellingen.

Als je op de startpagina aangeeft waar je op dit moment studeert, zie je het aanbod dat voor je beschikbaar is op eduXchange. Dit zijn de cursussen en minoren waarvoor je je met een paar klikken kunt aanmelden.

Elke instelling heeft zijn eigen academische jaarindeling met verschillende begin- en einddata voor cursussen en minoren, inclusief de examenperiodes. Zie de instellingsFAQ’s voor meer informatie.

Het verschilt per instelling welke tijdslots er zijn voor colleges. Om te weten te komen in welk tijdslot een cursus wordt aangeboden, ga je naar de cursuscatalogus van de gastinstelling. Zie de FAQpagina’s van de instellingen voor meer informatie.

Inschrijving en toelating

Een eduID is een account voor gebruikers binnen het onderwijs en onderzoek in Nederland. Het is van jou en is onafhankelijk van jouw onderwijsinstelling. Het biedt overzicht over je (persoons)gegevens, gevolgde vakken en cijfers. Met eduID word je herkend door je eigen instelling en kun je je ook bij een andere instelling identificeren of toestemming geven om gegevens tussen instellingen te delen.

EduID is in ontwikkeling. In de toekomst zul je eduID voor veel meer dingen kunnen gebruiken. Je kunt eduID bijvoorbeeld gebruiken na je studie, als alumnus, of tijdens je studie, als je lessen aan meerdere instellingen tegelijk wilt volgen. Kijk op de webpagina eduID.nl voor meer en actuele informatie.

Het is aan te bevelen om je standaard browser te gebruiken bij het aanmaken van je eduID en wanneer je je aanmeldt voor onderwijs via eduXchange.

De digitale studenten ID die vandaag de dag gebruikt wordt, werkt alleen binnen je eigen instelling. Vóór en na je studie, of bij andere instellingen kun je er niets mee. Met het oog op meer flexibiliteit en een leven lang leren heeft SURF als alternatief eduID ontwikkeld. Met eduID creëren we een digitale studentenidentiteit over de grenzen van een onderwijsinstelling heen, die ook de toegang tot administratieve en onderwijsprocessen aanzienlijk vergemakkelijkt. Zie het als een DigiD voor het onderwijs.

Nee, je kunt je in dat geval niet inschrijven via eduXchange. Wel kun je 'browsen als gast' en op de website van de instelling die de cursus of minor aanbiedt verder kijken wat de mogelijkheden zijn.

Het is niet mogelijk om je inschrijving via eduXchange.nl te annuleren. Als je je inschrijving voor een vak of minor wilt annuleren, kijk dan op de FAQ pagina van de desbetreffende instelling wat je moet doen.

Nadat je je via eduXchange.nl hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail van de gastinstelling met meer informatie.