Universiteit LeidenOrganization logo: 21PB

Hallo

Deze pagina is er om je te helpen met vragen over het volgen van een minor aan de Universiteit Leiden. Mocht je vragen hebben die niet in deze FAQ worden beantwoord, kijk dan op universiteitleiden.nl/onderwijs/info-over-minoren.

Toelating

Specifieke toelatingseisen staan toegelicht in de beschrijving van elke minor hier op eduXchange. Daar staat ook of het om een selectieminor of een niet-selectie minor gaat. Let er daarnaast op, dat sommige opleidingen maar een beperkte keuze toestaan. Dit verschilt per universiteit en per opleiding. Hoe dit werkt, en wanneer je het beste toestemming kunt vragen van je examencommissie, wordt uitgelegd op de minorwebsite van je eigen universiteit. Kijk op minorwebsite Leiden, minorwebsite Delft of minorwebsite Erasmus.

Aanmelden en uitschrijven

Studenten van de universiteiten van Delft, Leiden en Erasmus melden zich aan via eduXchange.

Zorg dat je eerst een eduID aanmaakt. Hoe dat gaat zie je in de Handleiding eduID aanmaken (PDF) en de hulppagina voor extra informatie. Maak je eduID aan vóór de aanmelddatum. Het kan al vandaag en kost je slechts 5 minuten. Heb je vorig collegejaar al een eduID aangemaakt? Dan moet je je eduID opnieuw koppelen!

Als de aanmelding geopend is, kun je je via een aantal eenvoudige stappen op EduXchange aanmelden. Hoe dat gaat, kun je zien in deze video Aan de slag met eduXchange, en in de Handleiding Aan de slag met eduXchange (PDF).

Voor een selectieminor vind je de selectiecriteria in de minorbeschrijving. Voor een niet-selectieminor is de aanmelding op volgorde van binnenkomst: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Voor selectieminoren kun je je aanmelden tussen 2 april vanaf 13:00 uur en 15 april.

Voor niet-selectieminoren kun je je aanmelden vanaf 15 mei, 13 uur. In de maand mei houden de drie universiteiten plaatsen gereserveerd voor studenten van de partners. Na mei kun je je alleen nog aanmelden voor een minor van je eigen universiteit, tot de datum die bij de minoromschrijving staat vermeld.

Als veel studenten zich tegelijkertijd voor een minor willen inschrijven, kom je na het klikken op ‘Aanmelden’ in een wachtrij. Je ziet hoeveel wachtenden er nog voor je zijn en hoe lang je wacht- tijd is.

Ben jij aan de beurt, dan heb je 10 minuten om je met je eduID aan te melden. Doe je dit niet binnen 10 minuten, dan vervalt je plek in de rij. Is de minor vol, dan kun je direct doorgaan met de aanmelding voor een andere minor. Zie ook in de video hoe het werkt.

Uitschrijven kan niet via eduXchange. Daarvoor moet je zijn bij de universiteit waar je je voor een minor hebt ingeschreven. Ben je ingeschreven voor een minor van de universiteit Leiden, ga dan naar de minorwebsite Leiden.

Roostergegevens

Het rooster verschilt per faculteit en soms per opleiding. Bij de Universiteit Leiden wordt het rooster eind juli/begin augustus bekend gemaakt. Realiseer je verder dat een minor fulltime is, dus dat je er geen andere vakken naast kunt volgen. Tot slot goed om op te letten: een enkele minor loopt door in het 2e semester: als dat het geval is, vind je dat ook in de minorbeschrijving.

Vrijwel alle Leidse minoren vinden plaats in het eerste semester van het collegejaar, de precieze startdatum kan verschillen, dit staat duidelijk vermeld in de minorbeschrijving.

Kijk voor meer informatie bij de academische jaarkalender van de universiteit Leiden.

Het rooster verschilt per faculteit en soms per opleiding. Kijk op de webpagina’s van de faculteit die jouw minor aanbiedt.

Staat je vraag er niet bij?

Onderaan de minorbeschrijving op eduXchange vind je de contactgegevens van de coördinator van de minor.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op andere vragen op universiteitleiden.nl/onderwijs/info-over-minoren.